Kleinschalig, persoonlijk, korte lijnen.
Wij helpen je.

Aanmelden ma t/m vr van 9.00-12.00 uur
en van 13.00-17.00 uur

Hou vol ! We zijn er nog niet!

Geplaatst op 24 maart 2021

Mindfulness oefening- mondkapje ( naar Edel Maex)

 

Nog steeds niet knuffelen, dichtbij elkaar staan en zelfs geen hand geven. Wij vragen  om mondkapjes te dragen in onze wachtkamer en thuis te blijven bij klachten die kunnen wijzen op corona. Vreemd misschien, maar we hebben het te doen me deze werkelijkheid. We blijven onze handen wassen, onze praktijkruimte steeds weer schoonmaken en het allerbelangrijkste: we blijven ons inzetten voor goede en verantwoorde zorg! Dus hou vol! Zorg goed voor jezelf en zoek waar nodig steun.

Heb je psychische klachten en zoek je antwoord op je vragen, contact, hulp, advies of misschien alleen wat afleiding? MIND biedt allerlei mogelijkheden die je in deze tijd kunnen helpen. Ook hebben ze iedere werkdag een livestream waarin ze vragen beantwoorden en gesprekken voeren met ervaringsdeskundigen en experts. Meer informatie vind je op de website van MIND.

Corona heeft ook invloed op onze gezonde leefstijl. Hoe kun je die behouden in tijden van corona? Bij het Loket Gezond Leven zijn verschillende leefstijladviezen voor thuis ontwikkeld.

Je bent voor een bezoek aan ARGO van harte welkom, wel vragen wij  de anderhalve meter afstand te respecteren en om een neus-mondkapje, voor alle mensen ouder dan 13 jaar, te dragen in de wachtkamer en op weg naar de spreekkamer. In de wachtruimte staan de stoelen zo dat er 1,5 meter afstand kan worden gehouden.  De spreekkamers zijn ingericht met kuchschermen en zo te betreden dat ook daar de 1,5 meter afstand kan worden gehouden. Wij verzoeken je vriendelijk om pas binnen te komen en eventueel plaats te nemen op de afgesproken tijd. Zijn de zitplaatsen bezet, dan verzoeken wij je om buiten te wachten.   Voor de wachtkamer hangt een hand-was- apparaat om je handen te desinfecteren.  Heb je verschijnselen van verkoudheid, benauwdheid of koorts? Blijft thuis en laat je testen. Bij hooikoorts of een allergie kan je ons wel bezoeken. 

Voor ons  is het een belangrijke taak om alert en waakzaam te zijn en vooral te blijven en opnieuw keuzes te maken. In deze tijd met de risico’s op besmetting en het streven die zoveel als mogelijk te voorkomen moeten onze behandelaars een afweging maken in de vorm waarin zij hun behandeling aanbieden. Voorop staat dat jij de behandeling krijgt die je nodig hebt, ook in deze lastige omstandigheden. We zoeken naar maatwerk in de best passende vorm. Dit betekent dat een behandeling face-to-face of via beeldbellen kan plaatsvinden   

De groepsbehandelingen zoals ze zijn opgestart kunnen doorgang vinden onder voorwaarde dat er met groepen wordt gewerkt die niet groter zijn dan de ruimte toelaat. De corona-maatregel, minimaal 1,5 meter afstand tussen de in de ruimte aanwezige personen, is hiervoor bepalend. 

Voor de bezoeken thuis maken wij opnieuw een zorgvuldige afweging. Onze behandelaars kunnen vaak goed inschatten wat er nodig is en zullen daarover met je overleggen. Zij zullen, met inachtneming van onze richtlijn, jou zoveel als mogelijk blijven bezoeken. Voor deze bezoeken vragen wij je om de ruimte te ventileren en de stoelen zo neer te zetten dat er 1,5 meter afstand mogelijk is. In principe komen wij niet langs als je hoest, niest en koorts heb.