Kleinschalig, persoonlijk, korte lijnen.
Wij helpen je.

Aanmelden ma t/m vr van 9.00-12.00 uur
en van 13.00-17.00 uur

Opnieuw…aandacht voor verspreidingsgevaar van het coronavirus.

Geplaatst op 19 oktober 2022

Het aantal mensen dat besmet raakt met het coronavirus neemt de afgelopen tijd toe. Corona is zeer besmettelijk. Nieuwe coronamaatregelen zijn niet nodig.  Klik hier voor het coronanieuws van oktober.  

  • Heb je klachten die horen bij het coronavirus zoals verkouheid of benauwdheid? Voorkom dat je andere mensen besmet. Blijf thuis en neem telefonisch contact met ons op. Wij bieden de mogelijkheid van beeldbellen. 

We vragen al onze bezoekers om  anderhalve meter afstand te houden,  de handen te wassen en thuis te blijven bij klachten die passen binnen corona. Ook bij milde klachten en ook als je gevaccineerd bent. Wij zullen onze praktijkruimte steeds weer luchten en schoonmaken om het allerbelangrijkst, ons in te zetten voor goede en verantwoorde zorg, te blijven bieden.  Laten we goed zorgen, voor jezelf en elkaar! 

Heb je psychische klachten en zoek je antwoord op je vragen, contact, hulp, advies of misschien alleen wat afleiding? MIND biedt allerlei mogelijkheden die je in deze tijd kunnen helpen. Ook hebben ze iedere werkdag een livestream waarin ze vragen beantwoorden en gesprekken voeren met ervaringsdeskundigen en experts. Meer informatie vind je op de website van MIND.

Corona heeft ook invloed op onze gezonde leefstijl. Hoe kun je die behouden in tijden van corona? Bij het Loket Gezond Leven zijn verschillende leefstijladviezen voor thuis ontwikkeld.

Je bent voor een bezoek aan ARGO van harte welkom, wel vragen wij  de anderhalve meter afstand te respecteren, voor alle mensen ouder dan 13 jaar, te dragen in de wachtkamer en op weg naar de spreekkamer. In de wachtruimte staan de stoelen zo dat er 1,5 meter afstand kan worden gehouden.  De spreekkamers zijn ingericht met kuchschermen en zo te betreden dat ook daar de 1,5 meter afstand kan worden gehouden. Wij verzoeken je vriendelijk om pas binnen te komen en eventueel plaats te nemen op de afgesproken tijd. Zijn de zitplaatsen bezet, dan verzoeken wij je om buiten te wachten.   Voor de wachtkamer hangt een hand-was- apparaat om je handen te desinfecteren.  Heb je verschijnselen van verkoudheid, benauwdheid of koorts? Blijft thuis en neem contact met ons op als u een afspraak heeft. 

Voor ons  is het een belangrijke taak om alert en waakzaam te zijn en vooral te blijven en opnieuw keuzes te maken. In deze tijd met de risico’s op besmetting en het streven die zoveel als mogelijk te voorkomen moeten onze behandelaars een afweging maken in de vorm waarin zij hun behandeling aanbieden. Voorop staat dat jij de behandeling krijgt die je nodig hebt, ook in deze lastige omstandigheden. We zoeken naar maatwerk in de best passende vorm. Dit betekent dat een behandeling face-to-face of via beeldbellen kan plaatsvinden   

De groepsbehandelingen zoals ze zijn opgestart kunnen doorgang vinden onder voorwaarde dat er met groepen wordt gewerkt die niet groter zijn dan de ruimte toelaat. De corona-maatregel, minimaal 1,5 meter afstand tussen de in de ruimte aanwezige personen, is hiervoor bepalend. 

Voor de bezoeken thuis maken wij opnieuw een zorgvuldige afweging. Onze behandelaars kunnen vaak goed inschatten wat er nodig is en zullen daarover met je overleggen. Zij zullen, met inachtneming van onze richtlijn, jou zoveel als mogelijk blijven bezoeken. Voor deze bezoeken vragen wij je om de ruimte te ventileren en de stoelen zo neer te zetten dat er 1,5 meter afstand mogelijk is. In principe komen wij niet langs als je hoest, niest en koorts heb.